نان شیرمال

 نوعی نان است که از آرد گندم و شیر و روغن تهیه می شود.نوعی نان شبیه به فطیر است که در بسیاری از شهرهای ایران با روشهای متفاوت پخت می شود و فارغ از مواد استفاده شده در پخت آن اغلب مدور و با قطر کمتر از 40 سانتیمتر و به رنگ قهوه ای تیره است. تفاوت اصلی نان شیرمال با فتطیر در هر شهرستان استفاده از شیر در تهیه خمیر آن بجای آب است. از همین روی بدان نانی گفته می شود که با شیر مالش داده شده باشد.از نان شیرمال به عنوان سوغات بسیاری از شهرهای ایران یاد می شود. شیرمال یکی از قدیمی ترین نان قندی محلی است. سابقه پخت این نان در شهرهای ایران  به بیش از صد سال پیش بر می گردد.