خواص نان جو

جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد. خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند.

جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود

1) جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده

2)جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است

)3جو سفید که پوست وسبوس آن گرفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .

خواص داروئی:

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است

1)غذایی بسیار مقوی است .

2)خاصیت نرم کننده دارد . و ملین می باشد

3)در قدیم از جو زیاد استفاده می کردند .

4)برای نقرس مفید است .

5)نان جو خشک جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.

6)برای پائین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید .

7)جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند .

برخی دیگر از خواص دارویی جو:

به هضم غذا کمک می‌کند.

سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.

از نارسایی قلبی پیشگیری می‌کند.

از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.غله جو به خاطر داشتن فیبر رژیمی فراوان، به هضم غذا کمک بسیار خوبی می‌کند. این ماده غذایی با تحریک باکتری‌های مفید در روده خطر ابتلا به هموروئید و سرطان روده را کاهش می‌دهد. جو حاوی یک ماده پایین آورنده کلسترول، به نام “اسید پروپیونیک ” است که توسط فیبر نامحلول موجود در خود تولید می‌شود.جو برای سلامت قلب نیز دارای خواص فراوانی است. این ماده غذایی از آن‌جا که سطح کلسترول را کاهش می‌دهد، موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و نارسایی‌های قلبی نیز می‌شود.جو سرشار از ماده معدنی منیزیم است و کمبود منیزیم نیز باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده و به بالا رفتن قند خون و در نتیجه دیابت منجر می‌شود.

مهم ترین خاصیت های نان جو

در صورتی که نان جو کم نمک تهیه شود شامل جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگیری از چاقی، حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه است.

امروزه جو به دلیل تاثیری که در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های غیر واگیر دارد، به عنوان «اکسیر سلامت» نیز شناخته شده است. کاربرد جو در تهیه سوپ و غذای تکمیلی کودکان نیز بسیار مفید است.

نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین مایعات و آب فراوانی باید نوشیده شود. این نان به دلیل غنی بودن از ویتامین های B به آرامش اعصاب کمک می کند.